Haber

Milli tekvandocular milyonlarca yıllık travertenlerde antrenman yapıyor

– Milli tekvandoculardan milyonlarca yıllık traverten eğitimi

Cemar’ın travertenleri milli sporcuların antrenmanına ev sahipliği yaptı

MANİSA – Manisa’nın Kula ilçesinde faaliyet gösteren Cemar Traverten-Mermer Ocağı, Avrupa ve Dünya şampiyonluğuna sahip milli tekvandocuların antrenmanlarına ev sahipliği yaptı. Milyonlarca yılda oluşan travertenlerde antrenman yapan tekvando sporcularının gösterisi görenleri hayrete düşürdü.

Türkiye’nin madencilik bölümünün değerli şehirlerinden Manisa’da 270 milyon metreküp rezerviyle dünyanın en büyük traverten ocaklarından birine sahip olan ve 900 bin metrekarelik alanı kaplayan Cemar Traverten-Mermer, Dünya doğal taş rezervlerinin yüzde 35’ine sahip olan tesis, spora ve sporcuya desteğini sürdürüyor. Son dönemde amatör sporların yanı sıra Manisa Futbol Kulübü’nün de forma sponsoru olan Cemar Traverten-Mermer, tekvando branşına dikkat çekmek amacıyla bu kez milli tekvandocuları tesislerinde ağırladı. Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 2024 yılında yapılacak Genel Delegasyonu’nda liderlik adaylığını açıklayan, 3 Dünya Şampiyonluğu, 5 Avrupa Şampiyonluğu kazanan, 2004 Atina Olimpiyatları’nda ikinci olan Bahri Tanrıkulu ve Kafkas Kafkas sporcuları Spor Kulüp Taekwondo Antrenörü Ramazan Akçadağ ve milli sporcular traverten ocağını ziyaret ederek milyonlarca yıllık traverten taşları üzerinde antrenman yaptı. Fabrikanın tanıtımı ve tekvando branşına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen antrenmanda sporcuların performansı göz kamaştırdı. Cemar Mermer-Traverten Genel Müdürü Yusuf Yalçın, Türkiye Tekvando Federasyonu Lider Adayı ve milli tekvando sporcusu Bahri Tanrıkulu ve sporcuları işlerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, spora ve sporculara desteklerinin kesintisiz olarak devam edeceğini söyledi.

Avrupa ve Dünya Şampiyonu Bahri Tanrıkulu, “Tekvando branşında 5 kez Avrupa şampiyonu, 3 kez Dünya şampiyonu ve 2004 Atina Olimpiyatları ikincisiyim. 2012 Londra Olimpiyatları. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda danışman olarak çalıştım.” Ben başladım. 2019 yılından bu yana Türkiye Tekvando Federasyonu başkan adayıyım. Seçim çalışmalarımız çok iyi gidiyor. 2021 yılında yapılan seçimlerde yine aday olduk. Orada çok güzel bir sonuç aldık. İnşallah 2024 yılında yapılacak Türkiye Tekvando Federasyonu seçimlerinde başkan adayı olarak yarışlara katılacağım. İnşallah federasyonun başkanı olacağız. Takımımız çok iyi. Bu konu üzerinde de çalışıyoruz. Bize destek veren dostlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Bu süreçlerde bize her anlamda yardımcı olan Cemar Mermer’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün çok değerli sporcu kardeşlerimle bu tesislerde çok güzel bir çekim gerçekleştirdik. Bu çekimlerin çok iyi gittiğini düşünüyorum. Hem tekvando branşının tanıtımı hem de fabrikanın tanıtımı için güzel reklamlar olacak. “Burada bize destek veren Cemar Mermer Yönetim Konseyi Başkanı Ahmet Öksüz’e, yönetimine ve grubuna teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu