Yaşam

Sürdürülebilirlik iletişimi bu yıl ‘Betûl Mardin Seminerleri’nde ele alınacak

İstanbul Bilgi Üniversitesi İrtibat Fakültesi, her yıl birbirinden değerli isimleri ağırladığı ‘Betûl Mardin Seminerleri’ ile irtibat bölümünün nabzını tutmaya devam ediyor. Bu yıl “Değişen Dünyada Sürdürülebilirlik İletişimi” temasıyla düzenlenen seminerde önde gelen isimler, iletişim bölümünde sürdürülebilirlik yaklaşımlarına ilişkin öngörülerini aktaracak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Connection Fakültesi, “Betûl Mardin Seminerleri” kapsamında iletişimin önde gelen isimlerini ve profesyonellerini ağırlayarak gündemdeki konuları ele almaya devam ediyor. Bu yıl “Değişen Dünyada Sürdürülebilirlik İletişimi” temasıyla düzenlenen seminerde, çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla paydaş kaygılarını yönetmek için kullanılan “sürdürülebilirlik iletişimi” tartışılıyor. Bu bağlamda, sürdürülebilirlik yaklaşımlarının irtibat kolundaki yansımaları, farklı disiplinlerden tanınmış uzmanların konuşmacıları eşliğinde tartışılacaktır. Seminer 15 Aralık 2022 Perşembe günü 10:30 – 14:30 saatleri arasında online olarak gerçekleştirilecektir.

Sürdürülebilirlik konusunda farkındalığın arttığı günümüzde şirketlerin çalışan haklarına yaklaşımı, çevreye duyarlı olup olmadığı ve toplum için projeler yürütüp yürütmediği her geçen gün daha değerli hale gelmektedir. Markaların dünya üzerindeki etkileri ve neden oldukları kayıplar, iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte daha yakından takip edilebilmektedir. Sürdürülebilirlik politikalarının oluşturulması ve uygulanması sürecinde, sürdürülebilirlik yaklaşımının kurum yönetimine ve çalışanlara anlatılması, gönüllülüğün sağlanması, medya ilgi alanları ve diğer iletişim fonksiyonları aracılığıyla stratejik amaç kitlelerinin gelişmelerden haberdar edilmesi, yayınlanması gibi konularda iletişimciler değerli bir rol oynamaktadır. uluslararası standartlara uygun sürdürülebilirlik raporları.

İletişimcilerin gündemindeki sürdürülebilirlik konularını tartışmaya açan “Değişen Dünyada Sürdürülebilirlik İletişimi” semineri, “Türkiye’de ve Dünyada Sürdürülebilirlik”, “Sürdürülebilirlik Ne Kadar Sürdürülebilirdir?”, ” Sürdürülebilirlik Durumları: Sosyal Dönüşüm”.

BİLGİ Connection Fakülte Dekanı Prof. Dr. Burak Özçetin ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Başak Uçanok Açılış konuşmalarını yapacağı seminerin moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Emel Göral yapacak. Seminerde, Sürdürülebilirlik ve Araştırma Danışmanı Ali Gizer, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. A. Banu Bıçakçı, Esmeye Kurucu Ortağı Derin Altan, Teknoloji ve Sürdürülebilirlik İrtibatı Dr. Sertaç Doğanay, On İrtibat Ajansı Lideri ve Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Lideri İpek Mahsustan, Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Emrah Kurum, İKSV İstanbul Bienali Yöneticisi Bige Örer, GOOD4TRUST Kurucusu Dr. Uygar Özesmi, Beslenme Uzmanı ve Sürdürülebilir Uzun Ömür Aktivisti Bego Jeans Kurucusu Kevser Başkara Pikan Ajans Kurucusu Bego Demir Pınar Birinci, İstanbul Bilgi Üniversitesi İrtibat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Itır Erhart konuşmacı olacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu